hala tuju.

le[as berfikir dengan teliti sepanajang hari, rasanya aku nak amik TESL selepas result SPM aku keluar, ( itupun kalau result aku ni cemerlanglah dalam BI) kalau boleh nak buat TESL kat overseas. sejujurnya aku tak berminat nak amik matrikulasi krn dalam masa setahun byk perkara yang perlu dilakukan bagi menjaga pointer. kalau habis matrik, kalau result teruk mmg susah untuk dijamin untuk lanjut pelajaran. fikir2 balik pun aku ni tak byk kelebihan dalam subjek saains…bila dengar 3 org drpd kawan aku dah dapat offer dr UTP and sekarang pun dah start belajar, aku rasa jeles.. aku rasa aku pun nak berjaya macam diorang dan kalau boleh, aku nak buktikan aku akan lebih berjaya drpd diorg pada masa hadapan. AKU MESTI BOLEH. aku tak nak pandang rendah dah kat diri aku sendiri. aku dah dipilih untuk hidup kat muka bumi ni, mesti aku dad kelebuhan¬† aku sendiri yang aku boleh buat sesuatu dengan terbilang,……MESTI.balik kepada hala tuju aku tadi, sekiranya berjaya dalam SPM dengna result yang cemerlang, aku ingin amik TESL overseas. bagi aku, TESL overseas lbh diperakuai dan blh menjamin aku dr pelbagai segi. ntah tue jer aku boleh cakap sekarang. aku oun dah tetapkan azam yang aku perlu mendaftar untuk kelas memandu esok. bagi pendapat aku, baik belajar cepat2 drivin, klu tak menyesal. ntha bila lagi ada kesempatan untuk belajar, ye tak? tak nak la bila dah tua br nak belajar…so, baik amik class drivin tang ada masa lg nie.¬† so, ucapan BERUSAHA untuk aku……!!!!

Advertisements

work…..best!!!

recently i just go to maybank to check my account bank. and i feel so happy to see my salary a month after work at McD is already there. yeah..the amount is not so big, but i feel happy and satisfied. my first job and get paid. seems like i alraedy

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!